Wat is het verschil tussen een Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4?

Ben je toe aan een andere auto en gaat je voorkeur uit naar een elektrische wagen? Maak kennis met de Volkswagen ID.3 en de Volkswagen ID.4. Dit zijn twee nieuwe elektrische auto's van Volkswagen en hebben ieder unieke kenmerken. Wat zijn de verschillen tussen deze twee modellen en wat maakt het voor jou interessant om een Volkswagen ID.3 of Volkswagen ID.4 aan te schaffen? Bij Delorge vertellen we je er alles over!

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4?

Veel autokenners zien de elektrische Volkswagen ID.4 als hét succesnummer van de Duitse fabrikant. Toch heeft ook de Volkswagen ID.3 genoeg in zich om met plezier in een elektrische auto te rijden. Hoe dan ook, zowel de Volkswagen ID.3 als de Volkswagen ID.4 zijn een plaatje om te zien. Maar wat zijn dan de belangrijkste verschillen tussen deze twee voertuigen? Wij zetten ze voor je op een rij:
- De Volkswagen ID.3 is een hatchback en de Volkswagen ID.4 een SUV.
- Hoewel de Volkswagen ID.3 bekend staat als ruime auto, beschikt de Volkswagen ID.4 over een ruimere kofferbak. Met ingeklapte achterbank bedraagt de kofferinhoud maar liefst 1.575 liter.
- De Volkswagen ID.3 heeft een actieradius tussen de 330 tot 542 kilometer. Bij de Volkswagen ID.4 ligt dit tussen de 502 en 520 kilometer.
- De Volkswagen ID.3 bereikt binnen 7,3 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur. Bij de Volkswagen ID.4 bereik je die snelheid in 8,5 seconden.
- De trekkracht van de Volkswagen ID.3 ligt slechts tussen de 55 en 75 kilo, terwijl dit bij de Volkswagen ID.4 maximaal 1.000 kilo is.

De voordelen van een Volkswagen ID.3

Overweeg je een elektrische wagen te kopen van Volkswagen, maar weet je nog niet naar welk voertuig je voorkeur uitgaat? Maak kennis met de voordelen van de Volkswagen ID.3:
- De Volkswagen ID.3 beschikt over een prachtig design en heeft zelfs wel iets weg van de Volkswagen Golf.
- De Volkswagen ID.3 heeft heel wat beenruimte. Dit maakt de elektrische wagen ook interessant voor mensen met lange benen.
- Dit compacte voertuig heeft een uitstekend motorvermogen en ook bereik je binnen een kort tijdsbestek een snelheid van 100 kilometer per uur.

De pluspunten van een Volkswagen ID.4

Nieuwsgierig naar de voordelen van een Volkswagen ID.4? Laat onderstaande pluspunten je overtuigen:
- De Volkswagen ID.4 heeft een design dat vrijwel iedereen mooi vindt.
- Er is volop beenruimte voor zowel de bestuurder als bijrijder.
- Door het inklappen van de achterbank creëer je heel wat kofferruimte. Ideaal voor een weekendje weg of vakantie, want je neemt op die manier al je koffers en tassen probleemloos mee.

Waarom kies je voor de Volkswagen ID.3?

Met de Volkswagen ID.3 heb je een prachtige compacte auto in handen. Het is een ideale stadsauto, maar hij komt ook van pas voor de wat langere afstanden. Wil je de auto tussentijds bijladen? Binnen 30 minuten is de accu van het voertuig alweer voor 80 procent opgeladen. Ben je een snelle beslisser en heb je op korte termijn een elektrische wagen nodig? Dan is de Volkswagen ID.3 beslist iets voor jou.

Waarom je voorkeur moet uitgaan naar een Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4 is een uitstekende keuze als je voorkeur uitgaat naar een luxe SUV. Hij heeft wel iets weg van een terreinwagen, omdat het voertuig hoger op de wielen staat. Dankzij de luxe uitstraling en vloeiende lijnen rijd je altijd in een auto die opvalt. Niemand kan om je heen! Zie de wagen ook wel als een echte familieauto, want je kan er de nodige passagiers in kwijt. Zoek je een elektrische auto waarmee je ook een aanhanger of caravan kan trekken? Ga dan voor de Volkswagen ID.4.

Vind jouw Volkswagen via Delorge

Wil je een elektrische Volkswagen die past binnen je budget en perfect aansluit op je wensen? Het helpt altijd om een proefrit in te plannen. Tijdens een testrit maak je kennis met de Volkswagen die je op het oog hebt. Op die manier ervaar je zelf hoe een Volkswagen ID.3 of een Volkswagen ID.4 rijdt. Maak daarom een afspraak en kom langs in een van onze showrooms. Delorge-adviseurs vertellen je in een persoonlijk gesprek graag alles over beide voertuigen.
Ondek ons assortiment