Alles wat je wilt weten over hybride wagens

Alles wat je wilt weten over hybride wagens

Sta je op het punt een andere auto te kopen, maar heb je nog geen idee wat het gaat worden? Verdiep je dan eens in de hybride wagen. Hij komt steeds vaker in het nieuws voorbij en is een interessant alternatief voor een benzine- of dieselauto of een elektrische bolide. Wat is een hybride wagen nu eigenlijk, wat zijn de voor- en nadelen van een hybride wagen, hoe zit het met de fiscaal interessante wagens 2020 en waarom zou je een hybride auto kopen?

Wat is een hybride wagen?

Een hybride wagen is niet hetzelfde als een elektrische auto. Hij is ook anders dan een klassieke benzine- of dieselauto. Een benzineauto wordt aangedreven door een verbrandingsmotor en een elektrische wagen door een batterij en een elektromotor. Een hybride wagen daarentegen beschikt over zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Doordat deze motoren met elkaar samenwerken, wordt het brandstofverbruik van een hybride wagen geminimaliseerd. Daarnaast levert deze wisselwerking een aantrekkelijke energiebesparing op. Om die reden is een hybride auto kopen een uitstekend idee.

Wat is het verschil tussen een hybride wagen en een benzine- of dieselauto?

Het grootste verschil tussen een hybride wagen en een benzine- of dieselauto zit 'm natuurlijk in de motor. Hybride wagens beschikken namelijk over een verbrandingsmotor en een elektromotor. Je kunt dan ook stellen dat een hybridewagen overschakelt tussen beide krachtbronnen of laat samenwerken met het oog op een maximale efficiëntie. Tot een snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur wordt een hybride wagen aangedreven door een elektromotor. Bij een hogere snelheid wordt de auto aangedreven door de verbrandingsmotor. Een hybride wagen toont zich daarom het meest efficiënt in de stad. Woon je in de stad? Ga dan op zoek naar een nieuwe of tweedehands hybride auto.
Meer weten? Contacteer ons.

Wat zijn de voordelen van een hybride wagen?

Een hybride auto kopen levert je de nodige voordelen op. Wij zetten ze voor je op een rij:
- Een hybride auto stoot minder emissie uit.
- Je profiteert van lagere brandstofkosten.
- Je geniet van mogelijke belastingvoordelen omdat je zuiniger en ecologisch autorijdt.
- Je bent verzekerd van stiller rijgedrag.
- Er is sprake van minder onderhoudskosten
- Er is altijd een ideale hybride auto die bij je past.
- Er zijn steeds meer mogelijkheden om een tweedehands hybride auto te kopen.

Welke nadelen heeft een hybride wagen?

Bij een hybride auto kopen moet je ook rekening houden met een aantal nadelen. Wij zetten een en ander voor je uiteen:
- Een plug-in hybride is vele malen duurder dan een niet-herlaadbare hybride.
- Door slijtage van de batterij zijn herlaadbare hybride wagens lastiger verkrijgbaar op de tweedehands automarkt. Wel wordt de vraag steeds groter, zodat het aanbod stijgt van tweedehands hybride wagens.
- Kies je voor een hybride auto kopen, dan moet je rekening houden met een beperkt sleepvermogen.
- Lithium-ionbatterijen verliezen soms hun capaciteit en dus ook vermogen.

Welke soorten hybride wagens zijn er?

Bij een hybride auto kopen heb je de keuze uit full hybride en plug-in hybride. Een full hybride heeft geen kabel nodig om de elektromotor op te laden. De hybride wagen doet dit met behulp van de verbrandingsmotor. Een plug-in hybride werkt op dezelfde manier, maar de batterij van de elektromotor is ook op te laden via de kabel. Op die manier stijgt je elektrische rijbereik tot meer dan 50 kilometer. Uiteraard kies je bij een hybride auto kopen voor een voertuig die het beste past binnen je budget en waarvoor je de auto gebruikt. Uiteraard is advies op maat altijd prettig bij een hybride wagen kopen. Dit gaat ook op als je voorkeur uitgaat naar een tweedehands hybride auto.

Fiscaal interessante wagens 2020

Bij een hybride auto kopen profiteer je van diverse belastingvoordelen. Neem daarom een kijkje of laat je adviseren bij de fiscaal interessante wagens 2020. De aftrekbaarheid van plug-in hybridevoertuigen is interessant voor rechtspersonen en bedrijven. Bij een hybride wagen profiteer je van een aftrekbaar percentage van brandstofkosten. Houd er wel rekening mee dat de overheid fiscale voordelen voor 'valse hybridewagens' beperkt. Dit zijn auto's die op papier zuinig lijken, maar waarbij resultaten in de praktijk tegenvallen. Dit geldt voor een hybride wagen met een batterijgrootte lager dan 0,5 kwh/100 kilogram of die meer uitstoot dan 50g CO2/km. Gevolg: de fiscale aftrekbaarheid moet je verrekenen met de uitstoot van de niet-hybride wagen. Ga daarom op zoek naar fiscaal interessante wagens 2020 waarbij je profiteert van maximaal belastingvoordeel.

Laat je oog vallen op een tweedehands hybride auto

Een hybride wagen is aanschaf flink duurder dan bijvoorbeeld een benzine- of dieselauto. Dit komt omdat de auto lastig te maken is en vrij complex in elkaar steekt. Echter is het absoluut zinvol om op zoek te gaan naar een hybride wagen, want ook met een tweedehands hybride auto verplaats jij je gemakkelijk van A naar B. Ben je op zoek naar fiscaal aantrekkelijke wagens 2020? Overweeg dan de aanschaf van een tweedehands hybride auto en laat je adviseren door een van onze specialisten. Wij helpen je graag in je zoektocht naar zowel een nieuwe als tweedehands hybride auto.
Op zoek naar nieuwe wagen? Bekijk ons assortiment