Besparen op benzine met onze tips

Besparen op brandstof tijdens het rijden? Volg dan onze tips!

Autorijden is duur, vooral als je veel kilometers maakt. Dit geldt voor alle wagens die rijden op benzine en diesel. Zeker de afgelopen maanden zijn de prijzen voor brandstof fors in prijs gestegen. Door zuinig auto te rijden bespaar je al snel tien procent op je brandstofverbruik. Heb jij een wagen die op benzine of diesel rijdt en wil je maximaal besparen op je brandstofverbruik? Met de tips van Delorge gaat dit je zeker lukken!

Waarom zijn de prijzen voor brandstof gestegen?

De brandstofprijzen voor benzine en diesel zijn hoger dan ooit. Dit heeft alles te maken met de hogere olieprijzen op de oliemarkt vanwege de oorlog van Rusland in Oekraïne. Veel tussenpersonen en handelaren zijn bang voor verstoorde Russische olieleveringen aan de markt en dit resulteert in steeds hogere olieprijzen. Gelukkig heeft de Belgische regering recent de accijns op benzine en diesel verlaagd met 17,5 eurocent per liter. Dit levert je al snel een brandstof besparing op van tien euro bij een volle tank van 60 liter.

Vijf tips om te besparen op brandstof?

Het verlagen van de accijns is een maatregel van de overheid om de kosten op brandstof te drukken, maar wat kan je zelf doen om te besparen op onnodig brandstof verbruik van benzine en diesel? Delorge geeft je vijf praktische tips!

1. Zorg voor de juiste banden en een optimale bandenspanning

Winterbanden verbruiken vanwege het profiel meer brandstof. Overweeg daarom de aankoop van banden met een lage rolweerstand. Dit bespaart enorm veel brandstof! Wij raden aan om je bandenspanning minimaal eenmaal per maand te controleren. Op die manier ga je onnodig verbruik van brandstof optimaal tegen.

2. Rijd constant en bespaar op brandstof

Wil je snel en efficiënt besparen op brandstof? Stap dan over op een constante snelheid, want hoe vaker je remt en gas geeft, hoe meer brandstof je verbruikt. Rijd tussen de 60 en 80 kilometer per uur en bij voorkeur in de hoogste versnelling. Daarnaast raden we je aan om altijd tijdig thuis te vertrekken op weg naar je bestemming.

3. Schakel altijd op tijd en voorkom zinloos verbruik van brandstof

Op tijd schakelen is een andere manier om te besparen op brandstof. Schakel je te laat bij een hoog toerental, dan verbruik je ook meer brandstof. Hoe je dit anders aanpakt? Houd een toerental aan tussen de 2.000 en 2.500 bij een wagen met een benzinemotor en tussen de 1.500 en 2.000 bij een auto die op diesel rijdt.

4. Houd je snelheid in de gaten en bespaar op benzine en diesel

Hoe harder je rijdt, hoe hoger het brandstofverbruik bij benzine en diesel. Rijd je 130 kilometer per uur, dan verbruik je 25 procent meer brandstof dan wanneer je 100 kilometer per uur aanhoudt. Dit geldt zowel voor een auto op benzine als op diesel!

5. Onderhoud je wagen

Last but not least: periodiek en structureel onderhoud van je auto is een uitstekende manier om het verbruik van brandstof te reduceren. Slecht onderhoud van je wagen zorgt voor meer verbruik van brandstof. Check regelmatig je luchtfilter, maar ook het koelsysteem en de bougies. Investeer daarom in zowel klein als groot onderhoud en bespaar op onnodig verbruik van benzine en diesel.

Koop een zuinige wagen bij Delorge

Heb je al de nodige maatregelen getroffen om het zinloos verbruik van benzine en diesel tegen te gaan? Bespaar op brandstof en koop een energiezuinige auto. Bij Delorge hebben we allerlei mooie wagens in de aanbieding die je helpen om een enorme besparing door te voeren. Kom gerust langs in onze showroom en maak een proefrit!
Ondek al onze wagens