Bedrijfswagens worden zwaarder belast

In 2022 worden bedrijfswagens zwaarder belast

De belasting op bedrijfswagens in 2022 wordt fors duurder. Het belastbaar voordeel stijgt voornamelijk door de jaarlijkse aanpassing van de CO2-coëfficiënt. Dit betekent dat de belasting op bedrijfswagens met minimaal 10 procent toeneemt. Bestuur je een bedrijfswagen die op diesel of benzine rijdt? Of rijd je ook privé in een 'auto van de zaak'? Dan lever je netto heel wat in. Wat moet je weten over de nieuwe belasting op bedrijfswagens en wat is de reden van zwaardere belasting? En welke type bedrijfswagens zijn zoal onderhevig aan de zwaardere belasting? Delorge vertelt je in dit artikel alles over de zwaardere belasting op 'auto's van de zaak'.

Alles wat je moet weten over de nieuwe belasting

Bedrijfswagen worden in 2022 opnieuw flink zwaarder belast. Dit komt door de jaarlijkse aanpassing van de CO2-coëfficiënt, dit is de daling van de gemiddelde CO2-uitstoot van dieselauto's en benzinewagens. Rijd je in een 'auto van de zaak', dan moet je daar dit jaar opnieuw meer voor betalen. En ook een werknemer die privé gebruikmaakt van een bedrijfswagen, wordt daarop in 2022 zwaarder belast. De CO2-uitstoot van bedrijfswagens worden namelijk vergeleken met de gemiddelde uitstoot van nieuw ingeschreven bedrijfswagens. Omdat de uitstoot van benzine- en dieselwagens met ruim 10 procent is gedaald, betekent dit tegelijkertijd dat de zakelijke auto's dit jaar zwaarder worden belast.

De reden van de zwaardere belasting voor bedrijfswagens

De zwaardere belasting van bedrijfswagens die rijden op benzine en diesel heeft alles te maken met de vergroening van het wagenpark. De groep elektrische en hybride bedrijfswagens neemt namelijk in rap tempo toe. In 2021 daalde de gemiddelde uitstoot ook al met 8 procent, terwijl in 2019 en 2020 het wagenpark juist vuiler werd. En omdat de CO2-variabel daalt, neemt de belasting op bedrijfswagens toe. Dit kan voor jou een reden zijn om op zoek te gaan naar een andere bedrijfswagen bij Delorge.

Welke type bedrijfswagens zijn onderhevig aan de zwaardere belasting?

Wat zijn nu precies de gevolgen voor bedrijfswagens die rijden op benzine, gas en diesel? Bij benzine- en aardgaswagens gaat de gemiddelde uitstoot van 102 naar 91 gram per kilometer. Beschik je over een zakelijke dieselauto, dan daalt de uitstoot van 84 naar 75 gram per kilometer. Gevolg: je betaalt meer belasting. Is het zo dat de uitstoot van je bedrijfswagen hoger is dan de reguliere standaarduitstoot? Dan stijgt ook je belastbaar voordeel. De nieuwe waarden gaan overigens in per 1 januari 2022.

Het aanbod bedrijfswagens bij Delorge

Ben je op zoek naar een geschikte bedrijfswagen voor je onderneming, maar heb je nog geen idee naar welk voertuig je voorkeur uitgaat? Of wil je je huidige voertuig inleveren voor een nieuw zakelijk voertuig waarbij je minder zwaar wordt belast? Kom dan zeker eens langs bij Delorge en laat je verrassen door het grootse aanbod bedrijfswagens. Wij hebben allerlei voertuigen in petto zodat er ongetwijfeld iets voor je bij zit. Naast bedrijfswagens op diesel en benzine hebben we ook elektrische voertuigen in de aanbieding. Daarom nodigen we je van harte uit om een kijkje te nemen in onze showroom.

Laat je adviseren door een professional van Delorge

Omdat het aanbod bedrijfswagens veelzijdig is en ook de belasting in 2022 toeneemt, is het verstandig je te laten bijstaan door een professional. Bij Delorge staat er altijd een deskundige tot je beschikking die je haarfijn uitlegt waar je op moet letten en welke bedrijfswagens geschikt zijn voor je budget. We denken graag met je mee welke zakelijke voertuigen het meest in aanmerking komen voor je bedrijf. Vanzelfsprekend houden we rekening met je wensen en kan je altijd rekenen op een uitstekende service. Wanneer zien we jou verschijnen bij Delorge voor een eerste ontmoeting?
Ondek onze wagens Meer info, kom langs bij een vestiging in de buurt