Bedrijfswagens worden zwaarder belast

De veiligste auto's van 2021

De auto veiligheid gaat voor alles. Of je nu met een grote SUV rijdt of een kleine stadswagen, je veiligheid mag op geen enkele manier in het geding komen. Gelukkig worden er elk jaar veiligheidstests gehouden door NCAP, een onafhankelijke non-profitorganisatie die de veiligheid van auto's test. Dit is ook in 2021 gedaan en daaruit blijkt dat de Skoda Enyaq SUV en de Skoda Fabia kleine stadswagen de veiligste auto’s van 2021 zijn. Bij het speuren naar een andere auto, houd je daarom rekening met de veiligste auto’s van 2021. Groep Delorge vertelt je alles over de veiligste auto’s van 2021.

De jaarlijkse NCAP veiligheidstest: wat is de veiligste auto van 2021?

De auto veiligheidstest die NCAP elk jaar uitvoert, wordt gedaan om uit te zoeken hoe veilig een auto is zodra er een botsing plaatsvindt. De kwaliteit van allerlei voertuigen wordt op diverse punten getest en daarnaast vinden er verschillende botsproeven plaats. Op die manier wordt de auto veiligheid van nieuwe auto's perfect in kaart gebracht. De veiligste auto van 2021 is naast de Skoda Enyaq SUV ook de Skoda Fabia kleine stadswagen. In de volgende alinea's lees je meer over de veiligheidstest auto van deze voertuigen en hoe ze scoren op het gebied van auto veiligheid.

De Skoda Enyaq SUV en de Skoda Fabia kleine stadswagen: veiligste auto’s van 2021

Dat de Skoda Enyaq SUV als beste uit de bus komt bij de veiligste auto 2021 is geen verrassing. De volledig elektrische auto voor gezinnen heeft al meerdere prijzen gewonnen waaronder een 'Gouden Stuurwiel' award. Onderschat ook niet de Skoda Fabia, want deze compacte stadsauto wordt ook wel een supermini genoemd. Dit model behoort eveneens tot de veiligste auto 2021. Wat kwam er uit de auto veiligheidstest van zowel de Skoda Enyaq SUV en de Skoda Fabia kleine stadswagen?

Skoda Enyaq SUV: voor- en nadelen

De auto veiligheid van de Skoda Enyaq SUV scoort hoog bij inzittenden inzake de veiligste auto van 2021. Bij volwassenen is dit percentage 94 procent en bij kinderen 89 procent. Het Safety Assist percentage bedraagt 82 procent. Naast de veiligste auto van 2021 brengt dit voertuig nog meer voordelen met zich mee. Hij is duurzaam geproduceerd, je rijdt volledig elektrisch en verder ziet hij er stoer en stijlvol uit. Een minpunt is wel dat de spraakgestuurde assistent helaas weinig verstaat.

Skoda Fabia kleine stadswagen: voor- en nadelen

De auto veiligheid van de Skoda Fabia kleine stadswagen scoort bij volwassen inzittenden 85 procent en bij kinderen 81 procent. Het percentage van de Safety Assist is vastgesteld op 71 procent. Dat de Skoda Fabia als veiligste auto van 2021 uit de bus komt, dat is beslist geen verrassing. Hij is namelijk praktisch, zuinig en super wendbaar. Logisch dat hij een belangrijke concurrent is van de Volkswagen Polo. Nadeel is wel dat hij minder geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee Skoda voertuigen?

Uit de auto veiligheidstest van 2021 blijkt ook de grote SUV veiliger is voor voetgangers (71 procent) dan de kleine gezinsauto (70 procent). Het verschil is echter nihil bij deze veiligste auto’s van 2021. Wens je een grote én veilige auto aanschaffen? Ga dan voor de SUV uit de veiligste auto’s van 2021 test en beleef volop plezier aan je aankoop. Liever een compacter model kopen of financieren? Met de Skoda Fabia supermini beleef je net zo goed plezier en ook dit voertuig scoort hoog als het gaat om veiligheid.

Veiligste auto van 2021 kopen? Kom langs bij Delorge

Ben je op zoek naar een ruime SUV of een compacte stadswagen die volledig elektrisch rijdt en tegelijkertijd hoog scoort wat betreft de veiligste auto 2021? Voor een splinternieuwe of tweedehands Skoda zit je bij ons goed. In onze showroom laten we je graag kennismaken met onze elektrische Skoda modellen en de veiligste auto’s van 2021. Voor ieder budget hebben we een passende oplossing en het is altijd mogelijk om een proefrit te maken. Op die manier ervaar je snel genoeg waarom een Skoda behoort tot de veiligste auto van 2021. Bel of mail ons direct voor het maken van een afspraak.
Ondek de ŠKODA ENYAQ iV Ontdek de ŠKODA FABIA