Rij de toekomst binnen.

Respect voor het milieu en duurzaamheid, dat is de filosofie achter elektrische auto’s. De lage of onbestaande emissie zal ieders leven een pak aangenamer maken. Bovendien bieden deze auto’s ook een nieuwe ervaring achter het stuur.

Duurzaam

Het grote voordeel van onze elektrische wagens is hun duurzame karakter. Ze stoten weinig of geen CO2-uit. Ze zetten de energie die vrijkomt bij het remmen om in elektriciteit om de batterij op te laden. En tot slot, ze rijden dus op elektriciteit. Dat is goed voor ons allemaal.

Rijplezier

Lage onderhoudskosten

Comfort

Onze top 3 favoriete elektrische wagens

De Volkswagen ID.4

De nieuwe ID.4 bewijst hoe aantrekkelijk elektrische mobiliteit kan zijn.

De Skoda Enyaq iV

De volledig nieuwe Enyaq iV bouwt voort op traditie en pakt uit met een innovatief design met harmonieuze lijnen.

De Cupra Born

100% elektrisch. 100% dynamisch.

U twijfelt nog tussen een hybride of volledig elektrische wagen?

Ontdek hieronder het verschil tussen beide en welke technologie het best aan uw mobiliteitsnoden voldoet.
Hybride
Wat is een plug-in hybride wagen?

Een plug-in hybride auto is uitgerust met een benzinemotor en een elektromotor, die wordt gevoed door een batterij. Die laatste kan worden opgeladen aan een stopcontact, Wallbox of een publiek oplaadstation.

De twee motoren kunnen samen of onafhankelijk van elkaar werken om het voertuig aan te drijven, al naargelang de situatie. De managementmodule zorgt automatisch voor de overgang tussen beide aandrijfmodi en heeft als doel het brandstofverbruik te optimaliseren. Zolang de snelheid en de omgevingscondities het toelaten, zal de auto zuiver elektrisch rijden.

Bij sterke acceleraties of bij hoge snelheden zal de benzinemotor het nodige extra vermogen leveren. Wanneer de batterij volledig is ontladen, wordt de benzinemotor automatisch opgestart om u tot op uw bestemming te brengen. Ondertussen wordt de batterij ook bijgeladen.

Elektrisch
Wat is een elektrische wagen?

Een elektrische auto wordt uitsluitend aangedreven door een elektrische motor. Die wordt gevoed door een batterij met een grote capaciteit die hem in staat stelt om alle doordeweekse verplaatsingen te kunnen doen.

De elektrische auto biedt diverse oplaadmogelijkheden. De batterij kan thuis of op het werk worden opgeladen, via een stopcontact of een Wallbox. Onze elektrische modellen kunnen ook worden opgeladen met publieke snelladers om de oplaadtijd te verkorten.

Wanneer men het gaspedaal lost, wordt de kinetische energie die door de wielen wordt ontwikkeld, teruggestuurd naar de batterij om de autonomie te vergroten. Afhankelijk van de rijsituatie zal het mogelijk zijn om te kiezen voor een zeer beperkte motorrem over lange afstanden, zeer lang uitbollen zonder energie te verbruiken, of fel te vertragen (veel motorrem) wat zeer praktisch is in de stad zodat u het rempedaal niet hoeft te gebruiken.